Granita de pepene rosu si cirese din: pepene rosu, zahar, cirese, zeama de lamaie. Ingrediente: 600 g pepene rosu 200 g zahar 200 g cirese zeama de la 1/2 lamaie Mod de preparare: Alegi cireşe bine coapte. Cureţi miezul de pepene de sâmburi şi îl presari cu zahăr. Speli cireşele, le cureţi de codiţe […]
Granita de caise
PrinteazaGranita de caise din: apa, zahar, caise coapte, suc de lamaie, coaja de lamaie, caisata.
Granita este un desert italian, răcoritor, cu o textură de zăpadă și gust intens de fructe sau de cafea. Este făcut dintr-un amestec de sirop de zahăr, apă și suc de fructe sau cafea, care este congelat și apoi mâncat cu o lingură sau cu o furculiță.
- 300 ml apa
- 150 g zahar
- 500 g caise coapte (sau alte fructe)
- sucul si coaja rasa de la 1 lamaie
- 2 linguri caisata
Mod de preparare:
Intr-o crăticioară se amestecă zahărul cu 300 ml apă. Se spală caisele, se golesc de sâmburi, se taie pulpa mărunt şi se adaugă.
Se mai dă într-un clocot. Se adaugă restul de ingrediente şi se pasează toate.
Se pasează compoziţia printr-o sită şi se pune într-o formă plată.
Se dă la congelator cca 3 ore, amestecând din când în când.
Granita de caise
Pofta buna!
poate iti place si:
Granita de lamaie
Granita de lamaie din: lamai, suc de lamaie, zahar fin, apa rece, menta. Ingrediente: 3 lamai 200 ml suc de lamaie 100 g zahar fin 500 ml apa rece menta proaspata Mod de preparare: Radeti fin coaja lămâilor. Puneţi coaja şi sucul de lămâie şi zahărul într-un vas şi fierbeti timp de 5-6 min. […]