Granita de cocos, lime si menta
PrinteazaO reteta de granita de cocos, lime si menta din: zahar brun, apa, limes, lapte de cocos si menta.
- 200 g de zahar brun
- 500 ml de apa
- 4 limes, spalate bine
- 200 ml lapte de cocos
- 1 legatura de menta proaspata
Mod de preparare:
Se pun zahărul şi apa într-o cratiţă mare şi se încălzesc încet până se dizolvă zahărul. Se adaugă coaja rasă de la două limes şi sucul de la toate cele patru. Se opreşte focul şi se lasă lichidul să se răcească uşor, apoi se toarnă într-un blender. Se adaugă laptele de cocos şi frunzele de mentă şi se mixează până când amestecul este omogen.
Se toarnă amestecul într-o farfurie adâncă – una de metal e cea mai bună, dacă ai – şi se dă la congelator. După două ore, se scoate şi se scrijeleşte amestecul cu o furculiţă, lucrând de la suprafaţă spre interior, până când ai un vas cu fulgi de gheaţă uşori şi pufoşi, cu o culoare puţin mai pală decât era graniţa solidă.
Se dă granita clin nou la congelator pentru o oră, apoi se serveşte în farfurioare puţin adânci sau în pahare, presărată cu frunze de mentă.