Granita de limete

Printeaza

Granita de limete din: limete, zahar, coacaze, sirop de rodii, lamaie, lamaita.

Ingrediente:Granita_de_limete

  • 6 limete
  • 2-3 linguri zahar
  • coacaze pentru ornat
  • 4 linguri siropd e rodii
  • felii de lamaie si lamaita pentru ornat

 

 

Mod de preparare:

Se spală cu apă fierbinte 3 lămâi, se şterg şi li se rade coaja. Se stoarce sucul de la toate lămâile. Se dau în fiert 125 ml apă, se adaugă zahărul şi coaja de lămâie şi se lasă să fiarbă cca 5 min. Sucul de lămâie se amestecă în 250 ml apă.

Se toarnă într-un vas de metal şi se dă la congelator 5-6 ore.Când compoziţia începe să se congeleze, la fiecare 30 min. se scoate vasul din frigider şi se bate cu telul, pentru a nu se forma ace de gheaţă.

Se spală coacăzele şi se lasă să se scurgă. Siropul de rodii se repartizează în 4 pahare de desert. Granita de lămâie se pune în pahare şi se presară deasupra coccăze, felii de lămâie etc.

Granita de limete

Granita_de_limete

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.