Granita din grepfrut roşu, pe aspic de votcă

Printeaza

Granita din grepfrut roşu, pe aspic de votcă din: grepfrut, zahar, glucoza, votca, zeama lime, apa tonica, zahar, apa minerala, gelatina, zmeura si coacaze rosii.

Ingrediente:

  • 1 grepfrut rosu
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingurita glucoza

aspic:

  • 2 linguri votca
  • 1/2 zeama lime
  • 2 linguri apa tonica
  • 1 lingurita zahar
  • 4 linguri apa minerala
  • 1 varf de lingurita agar agar (sau 1/2 lingurita gelatina granule)

pentru piureul de fructe rosii:

  • 20 g zmeura
  • 20 g coacaze rosii

 

Mod de preparare:

Stoarce grepfrutul, strecoară zeama şi adaugă zahărul, apoi amestecă până când acesta se dizolvă complet. Incălzeşte glucoza în puţină zeamă de grepfrut, toarn-o peste restul de zeamă şi amestecă.

Răstoarnă compoziţia într-un castron mare din oţel inoxidabil şi dă-o la congela­tor până când se întăreşte.

Intre timp, pune gelifiantul într-o crăticioară pe aragaz cu apa minerală şi cu zeama de lămâie şi dizolvă-l.

Ia crăticioara de pe foc şi încorporează votca şi zahărul. Când lichidul este călduţ încă, adaugă apa tonică şi umple pe jumătate 4 pahare înalte şi înguste, apoi pune-le în frigider. Spală zmeura şi coacăzele şi pasează-le în blender.

Acoperă aspicul din pahare cu un strat de piure de fructe roşii. Râcâie rapid cu un cuţit zimţat compoziţia scoasă din congelator până când se sfărâmă complet şi pune graniţa obţinută peste stratul de fructe roşii. Serveşte imediat.

 

Granita din grepfrut roşu, pe aspic de votcă

 

Savurati!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.