Granita din grepfrut roşu, pe aspic de votcă
PrinteazaO reteta de Granita din grepfrut roşu, pe aspic de votcă din: grepfrut, zahar, glucoza, votca, zeama lime, apa tonica, zahar, apa minerala, gelatina, zmeura si coacaze rosii.
- 1 grepfrut rosu
- 1 lingura zahar
- 1 lingurita glucoza
pentru aspic:
- 2 linguri votca
- 1/2 zeama lime
- 2 linguri apa tonica
- 1 lingurita zahar
- 4 linguri apa minerala
- 1 varf de lingurita agar agar (sau 1/2 lingurita gelatina granule)
pentru piureul de fructe rosii:
- 20 g zmeura
- 20 g coacaze rosii
Mod de preparare:
Stoarce grepfrutul, strecoară zeama şi adaugă zahărul, apoi amestecă până când acesta se dizolvă complet. Incălzeşte glucoza în puţină zeamă de grepfrut, toarn-o peste restul de zeamă şi amestecă. Răstoarnă compoziţia într-un castron mare din oţel inoxidabil şi dă-o la congelator până când se întăreşte.
Intre timp, pune gelifiantul într-o crăticioară pe aragaz cu apa minerală şi cu zeama de lămâie şi dizolvă-l. Ia crăticioara de pe foc şi încorporează votca şi zahărul. Când lichidul este călduţ încă, adaugă apa tonică şi umple pe jumătate 4 pahare înalte şi înguste, apoi pune-le în frigider. Spală zmeura şi coacăzele şi pasează-le în blender.
Acoperă aspicul din pahare cu un strat de piure de fructe roşii. Râcâie rapid cu un cuţit zimţat compoziţia scoasă din congelator până când se sfărâmă complet şi pune graniţa obţinută peste stratul de fructe roşii. Serveşte imediat.