Granita de lămâie

Printeaza

Granita de lămâie din: lamai, zahar, apa, coaja de lamaie. Granita este un desert italian, răcoritor, cu o textură de zăpadă și gust intens de fructe sau de cafea.

 

Ingrediente:

  • 4 lămâi mari, stoarse pentru suc
  • 1/2 ceașcă de zahăr
  • 1/2 ceașcă de apă
  • Coajă rasă de la o lămâie pentru decor (opțional)

 

 

Mod de preparare:

Începe prin a stoarce sucul din cele 4 lămâi și rezervă-l.

Într-un ibric mic, combină zahărul și apa. Adu amestecul la fierbere și amestecă până când zahărul se dizolvă complet. Redu focul și mai fierbe amestecul timp de 1-2 minute, până când devine un sirop subțire.

Lasă siropul să se răcească la temperatura camerei.

Amestecă sucul de lămâie și siropul răcit într-un castron. Gustă și adaugă mai mult zahăr dacă este necesar, în funcție de preferința ta pentru dulceață.

Toarnă amestecul într-un recipient rezistent la congelator sau o tavă și pune-l în congelator.

După aproximativ 30 de minute, folosește o furculiță pentru a rașa amestecul de pe margini și din mijloc.

Continuă să faci asta la fiecare 30 de minute timp de aproximativ 3-4 ore sau până când granita are o consistență granulară.

Servește granita în cupe sau pahare. Poți decora cu coajă rasă de lămâie pentru un aspect mai atrăgător.

Granita de lămâie

Informații nutriționale (valori aproximative pentru întreaga rețetă):

  • Calorii: 400 kcal
  • Carbohidrați: 100g
  • Proteine: 2g
  • Grăsimi: 0g

Granita de lămâie este o băutură răcoritoare și revigorantă, perfectă pentru zilele fierbinți de vară. Este ușor de preparat și are un gust minunat de lămâie, echilibrat cu dulceața siropului.

Este o alternativă sănătoasă la înghețata obișnuită și poate fi savurată atât de adulți, cât și de copii. Poți experimenta cu alte arome de fructe sau adăuga mentă sau verdeață pentru un plus de prospețime.

Bucură-te de această delicioasă granita ca gustare sau desert în zilele călduroase.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 


poate iti place si:

Granita de cocos, lime si menta

Granita de limeta

Granita de limeta din: zahar, lamaie verde, vin, lichior de portocale, menta.   Ingrediente: 80 g zahăr 500 ml zeamă de lămâie verde (limetă) 150 ml vin alb 6 linguri de lichior de portocale 1 crenguţă de mentă proaspătă     Mod de preparare: Se încălzesc 250 g de şpă, în care se dizolvă apoi […]

Granita de piersici cu vin spumant dulce

Granita de piersici cu vin spumant dulce din: piersici, coaja de lamaie, zeama de lamaie, vin spumant, zahar. Ingrediente: 450 g de piersici, plus 1 piersica pentru servit coaja rasa si zeama de la 1 lamaie 125 ml vin spumant dulce 2 linguri de zahar       Mod de preparare: Intr-un blender, amestecă piersicile […]

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.