Granita cu menta
PrinteazaGranita cu menta din: apa, frunze de menta si zahar.
Granita este un preparat culinar italian, o combinație răcoritoare între gheață și arome naturale, care este adesea folosit ca desert sau ca o gustare între mese. Acesta este popular mai ales în timpul verii, deoarece are o textură răcoritoare și este adesea aromatizat cu fructe, cafea sau alte arome delicioase.
Istorie
Granita are origini în Sicilia, Italia, și este un produs culinar tradițional al acestei regiuni.
Se spune că Granita a fost creată pentru prima dată în secolul al XVI-lea, în Sicilia, când oamenii au început să folosească zăpadă și gheață pentru a răcori și a îngheța sucuri de fructe sau cafea. Inițial, aceasta era pregătită în mod tradițional cu gheață adusă de pe versanții munților Etna.
Acest desert s-a răspândit ulterior în întreaga Italie și în alte părți ale lumii.
Granita poate fi aromatizat în diverse moduri, de la lămâie, portocale, căpșuni, până la mentă sau chiar vin. Este adesea servit în pahare sau cuțite și consumat ca desert răcoritor sau gustare în timpul zilelor calde de vară.
- 250 ml apa
- 200 g frunze de menta
- 150 g zahar
pentru decor:
- frunze de menta
Mod de preparare:
Fierbe într-o crăticioară apa cu zahărul până când acesta se dizolvă complet.
Amestecă bine, adaugă frunzele de mentă proaspătă şi lasă-le să se infuzeze circa 30 de minute.
Filtrează lichidul şi toarnă-1 într-un castron ca să se răcească de tot.
Toarnă apoi lichidul într-o tavă, răcită în prealabil în frigider şi pune-o în congelator până când îngheaţă complet.
Scoate tava din congelator, sfărâmă masa de gheaţă (preferabil într-un zdrobitor de gheaţă) şi serveşte-o în cupe sau în pahare înalte, decorată cu frunzuliţe de mentă.
Pofta buna!
Da, din asta vreau si eu