Granita cu pepene verde
PrinteazaO reteta de granita cu pepene verde din: lamai verzi, zahar, pepene verde si coacaze.
- 6 lamai verzi
- o ceasca de zahar
- 4 cesti cu bucati de pepene verde
- 1/2 ceasca coacaze sau stafide cu gheata pisata
Mod de preparare:
Lamaile se taie in doua, pe lungime, si se curata de pulpa (din care se pastreaza 2 linguri de suc) pentru a se obtine niste cupe. Apa se pune pe foc impreuna cu zaharul, pana cand ajunge la punctul de fierbere, iar apoi se pune deoparte sa se raceasca.
Pepenele se trece prin mixer pentru a obtine un piure, apoi se amesteca cu cele 2 linguri de suc de lamaie si cu apa cu zahar.
Compozitia astfel obtinuta se tine 4 ore la congelator, pana se intareste. Inainte de servire, se sparge in bucati mari de gheata care se mixeaza si se asaza in cupele de lamaie.
Pe deasupra se presara coacaze sau stafide.
Granita cu pepene verde
Pofta buna!