Granita de pepene

Printeaza

Granita de pepene din: pepene galben, ghimbir, menta. Granita este făcută din ingrediente simple, cum ar fi apă, sirop de zahăr și suc de fructe sau cafea.

Aceste ingrediente sunt amestecate împreună și apoi plasate într-un recipient mare și plat, pentru a fi congelate.

 

Ingrediente:

  • 1 pepene galben frumos, bine copt şi parfumat
  • 1 linguriţă de ghimbir proaspăt ras
  • 2 linguri de mentă tăiată cu foarfecă

 

 

Mod de preparare:

Tăiaţi pepenele în două, eliminaţi sâmburii, apoi recuperaţi miezul cu o lingură.

Daţi la mixer rapid, adăugaţi ghimbirul şi menta.

Turnaţi într-un recipient din plastic şi puneţi la congelator aproximativ 2 ore, amestecând regulat cu o lingură.

Impărţiţi în castronaşe şi serviţi imediat.

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Granita de caise

Granita de caise din: apa, zahar, caise coapte, suc de lamaie, coaja de lamaie, caisata. Ingrediente: 300 ml apa 150 g zahar 500 g caise coapte (sau alte fructe) sucul si coaja rasa de la 1 lamaie 2 linguri caisata   Mod de preparare: Intr-o crăticioară se amestecă zahărul cu 300 ml apă. Se spală […]

Granita de limete

Granita de limete din: limete, zahar, coacaze, sirop de rodii, lamaie, lamaita. Ingrediente: 6 limete 2-3 linguri zahar coacaze pentru ornat 4 linguri siropd e rodii felii de lamaie si lamaita pentru ornat     Mod de preparare: Se spală cu apă fierbinte 3 lămâi, se şterg şi li se rade coaja. Se stoarce sucul […]

 

Granita de piersici cu lamaie

Granita de piersici cu lamaie din: piersici, lamaie, miere, gheata. Ingrediente: 4 piersici bine coapte 1 lămâie 2 linguri miere cuburi de gheață     Mod de preparare: Se curăță piersicile de coajă și li se îndepărtează sâmburii. Se taie cuburi.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.