Granita cu piersici si kiwi

Printeaza

Granita cu piersici si kiwi din: piersici, zahar, kiwi, apa, lamaie si frunze de menta.

Ingrediente:

  • 150 g piersici curatate si taiate cubulete
  • 180 g zahar
  • 150 g kiwi curatate si taiate cubulete
  • 250 ml apa
  • 1/2 lamaie

pentru decor:

  • 1 piersica
  • 2 kiwi
  • frunze de menta

 

Mod de preparare:

Prepari un sirop din apă, zahăr şi coajă de lămâie, lăsând să fiarbă timp de 5 minute.

Filtrezi siro­pul când este rece şi arunci coaja de lămâie. Mixezi apoi fructele împreună cu sucul de lămâie şi amesteci cu siropul de zahăr.

Pui crema în cupe de îngheţată şi le pui la con­gelator pentru 2-3 ore.

Cu 10 minute înainte de servire, scoţi cupele cu graniţa de la congelator şi le decorezi cu bucăţele de fructe şi cu frun­ze de mentă.

Granita cu piersici si kiwi

Pofta buna!

 

 

Coniac de Casa – Reteta simpla

vin alb sec, zahar granulat, coaja de portocala, coriandru, cardamom, scortisoara, cuisoare, vanilie, alcool alimentar, apa distilata. Acest coniac de casa este o băutură divină, cu arome bogate și un gust fin, perfect pentru a savura în serile relaxante sau pentru a oferi cadou cuiva drag. Vei avea nevoie de puțină […]

Quiche Lorraine: Istorie, Variante și Secrete Culinare

Quiche Lorraine este o tarta savuroasa originara din regiunea Lorena din Franta. Aceasta tarta traditionala a devenit cunoscuta si apreciata in intreaga lume datorita aromei sale delicioase, Istoria Quiche Lorraine este controversata, iar originea exacta a acestei tarte nu este complet clara. Originea germana: Unele surse sugereaza ca […]

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.