vin alb sec, zahar granulat, coaja de portocala, coriandru, cardamom, scortisoara, cuisoare, vanilie, alcool alimentar, apa distilata. Acest coniac de casa este o băutură divină, cu arome bogate și un gust fin, perfect pentru a savura în serile relaxante sau pentru a oferi cadou cuiva drag. Vei avea nevoie de puțină […]
Granita cu piersici si kiwi
PrinteazaGranita cu piersici si kiwi din: piersici, zahar, kiwi, apa, lamaie si frunze de menta.
Ingrediente:
- 150 g piersici curatate si taiate cubulete
- 180 g zahar
- 150 g kiwi curatate si taiate cubulete
- 250 ml apa
- 1/2 lamaie
pentru decor:
- 1 piersica
- 2 kiwi
- frunze de menta
Mod de preparare:
Prepari un sirop din apă, zahăr şi coajă de lămâie, lăsând să fiarbă timp de 5 minute.
Filtrezi siropul când este rece şi arunci coaja de lămâie. Mixezi apoi fructele împreună cu sucul de lămâie şi amesteci cu siropul de zahăr.
Pui crema în cupe de îngheţată şi le pui la congelator pentru 2-3 ore.
Cu 10 minute înainte de servire, scoţi cupele cu graniţa de la congelator şi le decorezi cu bucăţele de fructe şi cu frunze de mentă.
Granita cu piersici si kiwi
Pofta buna!
Quiche Lorraine: Istorie, Variante și Secrete Culinare
Quiche Lorraine este o tarta savuroasa originara din regiunea Lorena din Franta. Aceasta tarta traditionala a devenit cunoscuta si apreciata in intreaga lume datorita aromei sale delicioase, Istoria Quiche Lorraine este controversata, iar originea exacta a acestei tarte nu este complet clara. Originea germana: Unele surse sugereaza ca […]