Granite de piersici si zmeura

Printeaza

Granite de piersici si zmeura din: pierisici, zmeurata, zahar pudra, sampanie, zmeura si menta.

Ingrediente:

  • 4 piersici coapte
  • 2 linguri zmeurata
  • 2 linguri zahar pudra
  • 200 ml sampanie
  • 100 g zmeura
  • menta

 

Mod de preparare:

Se cresteaza piersicile si se plonjeaza putin in apa fierbinte. Se trec fructele pe sub un jet de apa rece si se decojesc.

Se taie in final jumatati si se indeparteaza samburele.

Se taie pulpa de piersici felii si se asaza intr-un castron. Se stropeste cu zmeurata, se adauga zahar pudra si se paseaza.

Se inglobeaza sampania.

Compozitia se asaza intr-un castron de metal si se da la congelator 8 ore. Se amesteca inauntru cu o furculita, pentru a nu se forma cristale de gheata.

Se curata zmeura si frunzele de menta. Compozitia de piersici se asaza in 4 pahare decoratie. Se serveste ornat cu zmeura si frunze de menta.

Granite de piersici si zmeura

Granite_de_piersici_si_zmeura

Pofta buna!

 

 

 

Granita de Piersici cu Lavandă

Granita de Piersici cu Lavandă din: piersici, flori de lavanda, zahar, apa, suc de lamaie, albus de ou. Această combinație neobișnuită de arome va aduce o notă proaspătă și elegantă la prepararea ta. Se spune că Granita a fost creată pentru prima dată în secolul al XVI-lea, în Sicilia, când oamenii au început să folosească […]

Granită de pepene galben și menta

Granită de Pepene Galben și Menta din: pepene galben, zahar, suc de lamaie, frunze de menta, apa, rom. Granita este un desert italian, răcoritor, cu o textură de zăpadă și gust intens de fructe sau de cafea. Este făcut dintr-un amestec de sirop de zahăr, apă și suc de fructe sau cafea, care este congelat și […]

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.