Într-o lume în care conștientizarea sănătății și sustenabilității crește, laptele vegetal a devenit o alegere populară pentru mulți. Această alternativă la laptele tradițional de origine animală nu doar că oferă beneficii nutriționale remarcabile, dar contribuie și la un stil de viață mai ecologic. De la soia până la […]
Granitura de pastarnac cu sirop de artar si rozmarin
PrinteazaGranitura de pastarnac cu sirop de artar si rozmarin din: păstârnac, făină, ulei de măsline sau rapiţă, sirop de arţar, rozmarin, sare de mare grunjoasă.
Ingrediente:
- 1 kg de păstârnac (de circa 15cm în lungime), decojit
- 4 linguriţe de făină
- 4 linguriţe ulei de măsline sau rapiţă
- 4 linguriţe sirop de arţar
- 2 fire de rozmarin, doar frunzele păstrate şi tocate
- sare de mare grunjoasă
Mod de preparare:
Taie păstârnacii în două pe lungime (nefiind foarte mari, cotorul n-ar trebui să fie lemnos, aşa că nu-i nevoie să-l îndepărtezi), apoi taie fiecare jumătate în 3 bucăţi egale.
Pentru a face asta, taie partea de jos, iar pe cea de sus tai-oîn două pe lungime. Fierbe păstârnacul 5 minute, apoi scurge-l bine şi tăvăleşte-l prin făină.
Incinge cuptorul la 220°C. Pune uleiul într-o tavă mare de copt şi încinge-l în cuptor. Adaugă bucăţile de păstârnac, tăvăleşte-le prin ulei şi agită puţin tava pentru ca legumele să se aşeze mai bine.
Coace-le 30 de minute, întorcându-le o dată pe partea cealaltă, până când devin aurii. Transferă păstârnacul pe un platou, stropeşte-l cu siropul de arţar şi presară deasupra rozmarinul şi sarea.
Granitura de pastarnac cu sirop de artar si rozmarin
Pofta buna!
Salata de pepene cu prosciutto
din: pepene galben, prosciutto, menta, otet balsamic, sare, piper, ulei de masline. Salata de pepene cu prosciutto este o combinație sofisticată și surprinzătoare, perfectă pentru o dietă low-carb. Acest amestec unic îmbină dulceața suculentă a pepenelui cu textura sărată și ușor crocantă a prosciutto-ului, creând un contrast gustativ minunat. Este […]