Granola cu fructe de padure si nuca de cocos
PrinteazaGranola cu fructe de padure si nuca de cocos din: fulgi de ovaz, nuca de cocos, seminte de dovleac, zahar brun, ulei, sirop de artar, miere, stafide, cirese confiate, caise confiate, ciocolata neagra, fructe de padure, lapte.
Ingrediente:
- 300g fulgi de ovăz
- 50g fulgi nucă de cocos
- 50g seminţe de dovleac
- 185g de zahăr brun
- 3 linguri ulei de floarea-soarelui
- 3 linguri sirop de arţar sau miere
- câte 100g de stafide, cireşe confiate sau stafide şi caise tocate
- 100g de ciocolată neagră
- fructe de pădure şi lapte, pentru servit
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la 130°C. Pune fulgii de ovăz, nuca de cocos, seminţele de dovleac şi zahărul într-o tavă şi amestecă bine ingredientele direct cu mâinile.
Combină uleiul şi siropul de arţar, apoi stropeşte conţinutul din tavă cu acest lichid, amestecând bine.
Coace granola 40 de minute, amestecând o dată la jumătatea intervalului, apoi las-o să se răcească.
Incorporează fructele uscate. Toacă ciocolată în mici bucăţi şi adaug-o şi pe ea, apoi transferă totul într-un recipient de plastic.
Poate fi păstrată până la 4 săptămâni. Serveşte granola cu fructe de pădure şi lapte.
Granola cu fructe de padure si nuca de cocos
Pofta buna!