Granola naturala
PrinteazaGranola naturala din: apa, Sucanat, sirop de artar, vanilie, scortisoara, nucsoara, ovaz, germeni de grau, migdale, nuci caju, nuca de cocos, stafide, fructe uscate.
- 1 cană de apă
- 1/2 de cană de Sucanat
- 1/3 de cană de sirop de artar
- 2 lingurile de extract de vanilie
- 1/2 de lingurilă de scortişoară măcinată
- 1/4 de lingurită de nucşoară măcinată
- 4 1/2 căni de ovăz presat
- 1/2 cani de germeni de grâu
- 1/2 de cană de migdale rase
- 1/2 de cescuta de nuci caju tocate
- 1 cană de nucă de cocos
- 1 cană de stafide
- 1/2 de cană de fructe uscate, tocate
Mod de preparare:
Se preincălzeşte cuptorul la 120°C.
Se pune apă, Sucanat, sirop de artar, extract de vanilie, scortişoară şi nucşoară intr-o cratită mare, la foc potrivit. Se lasă să fiarbă 2-3 minute, până se topeşte zahărul.
Se amestecă ovăzul, germenii de grâu, migdalele, nucile caju şi nuca de cocos într-un bol separat. Se adaugă amestecul lichid in cel uscat şi se amestecă până când se umezesc bine seminlele şi nucile.
Se întinde un strat sublire pe foi de hârtie de copt.
Se lasă la copt şi se mişcă la fiecare sfert de oră, până când se face aurie-arămie, uscată şi crocantă, aproximativ 1 1/2-2 ore.
Se lasă la răcit şi apoi se pun într-un bol. Se adaugă stafide şi fructe uscate. Se păstrează într-un recipient ermetic până la 3 săptămâni.
Pofta buna!