Gratar de crap cu sos de legume

Printeaza

O reteta de gratar de crap cu sos de legume, morcovi, dovleac, margarina, zahar, coriandru, lamaie, marar, ulei, sare si piper.Gratar de crap cu sos de legume

Ingrediente:

  • 800 g file de crap
  • 3 morcovi
  • 300 g dovleac
  • 100 g margarină
  • 1 lingură zahăr
  • 1 linguriţă coriandru
  • 1 lămâie
  • 1 legătură mărar
  • 4 linguri ulei
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Cureţi morcovii şi dovleacul, le dai pe răzătoarea mică şi le căleşti în margarina topită. După ce s-au înmuiat, adaugi 500 ml apă, zahărul şi coriandrul şi laşi să fiar­bă înăbuşit, pe foc mic, 30 de minute.

In acest timp speli peştele, îl tai bucăţi pe care le ungi cu uleiul amestecat cu zeama de la 1/2 lămâie, le presari cu sare şi piper şi le frigi pe grătarul încins.

După ce au fiert morcovul şi dovleacul, pasezi totul, adaugi zeama de la jumătatea de lămâie rămasă, jumă­tate de legătură de mărar tocat, potriveşti de sare şi piper şi mai dai sosul obţinut într-un clocot. Aduci peştele cu garnitură de cartofi copţi şi sos peste care ai presărat mărar tocat.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.