Gratar de crap cu sos de legume
PrinteazaO reteta de gratar de crap cu sos de legume, morcovi, dovleac, margarina, zahar, coriandru, lamaie, marar, ulei, sare si piper.
Ingrediente:
- 800 g file de crap
- 3 morcovi
- 300 g dovleac
- 100 g margarină
- 1 lingură zahăr
- 1 linguriţă coriandru
- 1 lămâie
- 1 legătură mărar
- 4 linguri ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Cureţi morcovii şi dovleacul, le dai pe răzătoarea mică şi le căleşti în margarina topită. După ce s-au înmuiat, adaugi 500 ml apă, zahărul şi coriandrul şi laşi să fiarbă înăbuşit, pe foc mic, 30 de minute.
In acest timp speli peştele, îl tai bucăţi pe care le ungi cu uleiul amestecat cu zeama de la 1/2 lămâie, le presari cu sare şi piper şi le frigi pe grătarul încins.
După ce au fiert morcovul şi dovleacul, pasezi totul, adaugi zeama de la jumătatea de lămâie rămasă, jumătate de legătură de mărar tocat, potriveşti de sare şi piper şi mai dai sosul obţinut într-un clocot. Aduci peştele cu garnitură de cartofi copţi şi sos peste care ai presărat mărar tocat.
Pofta buna!