Gratar de peste

Printeaza

Gratar de peste din: peste mare, ulei, sare.

Ingrediente:Gratar de peste

  • peste mare
  • ulei
  • sare

 

Mod de preparare:

Peştele se curăţă bine de solzi şi de intestine. Eventual se elimină capul. Se spală biine în mai multe ape, apoi se lasă să se scurgă de apă.

Marea artă a grătarului de peşte constă în tranşarea sa în vederea friptului. Peştii mrai mari se taie în felii transversale groase de circa 2 cm în partea centrală şi se lasă bucăţi întregi de 5-8 cm lungime în partea dinspre coadă.

Peştii mai mici (scrumbii, păstrăvi, ştiucă mică, lin, crăpceni etc.) se lasă întregi sau se taie în două (cap-coadă).
Bucăţile de peşte se presară cu sare, se lasă cam o jumătate de oră, apoi se ung şi se pun la grătar, la foc nu prea tare.

Grătarul se serveşte cald, cu lămâie, sosuri picante sau mujdei de usturoi.

Dintre secretele peştelui la grătar:

  • feliile de peşte trebuie să aibă o grosime cât mai uniformă
  • temperatura la care se frige nu trebuie să fie prea mare, iar grătarul să fie bine uns, pentru ca peştele să nu se lipească de grătar. Pentru a evita lipirea peştelui de barele grătarului, unii bucătari aşază sub fiecare bucată de peşte câte o bucăţică de folie metalică

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.