Gratar de vanat cu rulouri din aluat si brocoli
PrinteazaGratar de vanat cu rulouri din aluat si brocoli
- 1 kg carne vanat
- 50 g unt
- 200 ml apa
- 2 cartofi
- 2 oua
- 5 linguri faina
- 100 ml vin rosu
Mod de preparare:
Carnea de vânat se ţine în baiţ pentru a se frăgezi şi după aceea, o putem prepara. Brocoli trebuie fiert în apă cu sare, apoi stropit cu unt fierbinte.
Rulourile se fac din aluat aşa cum se fac găluştele cu prune, dar se fac sub formă de bastonaşe de opt până la 10 centimetri grosime, care se fierb în apă sărată, apoi se prăjesc în unt.
La aceste preparate, se face un sos din fructe de pădure mure şi zmeură.
Sosul se face topind 50 g de unt, adăugăm fructele, lăsăm câteva minute la călit, apoi adăugăm o lingură de făină albă dizolvată în 200 ml de apă, fierbem până se îngroaşă, dăm gust cu sare, piper, după preferinţă adăugăm 100 ml de vin roşu aromat.
Rulourile se folosesc 2 cartofi fierţi şi pisaţi, 2 ouă, 5 linguri de făină, sare; se amestecă bine, apoi se fac bastonaşe care se fierb în apă sărată, apoi se prăjesc în unt.
Pofta buna!