Gratar de vita flambat
PrinteazaGratar de vita flambat din: muschiulet, ceapa, piper, ulei, sare, coniac, unt.
- 800 g muşchiuleţ
- 1 ceapă roşie
- 1 linguriţă piper
- 3 linguri ulei
- sare
- 50 ml coniac
- 3 linguri unt
Mod de preparare:
Muşchiuleţul se taie felii, care se ung cu ulei, se sărează, se piperează şi se lasă deoparte câteva minute. Uleiul rămas se încinge, apoi se prăjesc feliile de carne pe ambele părţi câte 2 minute.
Se adaugă în cratiţă ceapa tăiată mărunt şi se mai prăjesc împreună 5 minute, întorcând carnea mereu.
Coniacul se înfierbântă într-un polonic, deasupra focului, se toarnă peste grătar, se aprinde, apoi se lasă să se stingă flacăra. Deasupra se pun bucăţele de unt şi se serveşte preparatul cald.
Pofta buna!