Carnea de vitel se referă la carnea provenită de la vițeii tineri, adică de la bovinele de sex masculin care au vârsta de aproximativ 6-7 luni. Gust și textură: Carnea de vitel este foarte fragedă și suculentă. Ea are un gust delicat și puțin intens, […]
Gratar de miel cu sos de branza
PrinteazaGratar de miel cu sos de branza din: carne de miel, branza de burduf, untura, oua, suc de rosii, patrunjel verde, cimbru, sare si piper.
Ingrediente:
- 1 kg carne de miel (cotlet dezosat)
- 200 g branza de burduf
- 50 g untura
- 2 oua
- 300 ml suc de rosii
- 1 legatura de patrunjel verde
- 1 crenguta de cimbru proaspat
- sare si piper proaspat macinat dupa gust
Mod de preparare:
Gratar de miel cu sos de branza: spala carnea, se portioneaza, se condimenteaza cu sare si piper si se pune pe gratar, intorcand-o de cateva ori.
amesteca branza cu ouale, intr-o craticioara se topeste untura si se caleste in ea amestecul obtinut, turnand dupa cateva minute sucul de rosii si presarand patrunjel verde si cimbru proaspat tocat marunt.
mai adauga putina apa in asa fel incat sa se formeze un sos picant si iute de la branza. Se toarna peste gratar si se serveste cald.
Poftă bună!
ciocolata neagra, unt nesarat, zahar pudra, extract de vanilie, sare. Ingrediente: 200g ciocolată neagră (minim 70% cacao) 100g unt nesărat 50g zahăr pudră 1 linguriță extract de vanilie (opțional) O priză de sare Mod de preparare: Topiți ciocolata și untul într-un vas termorezistent, la foc mic sau folosind […]