Gratar mixt
PrinteazaGratar mixt din: carnati de porc, ceafa de porc, piept de porc, cotlete de porc, frigarui de vita, ardei gras, ceapa, ciuperci, ulei de masline, zeama de lamaie, bere neagra, oregano, cimbru, maghiran, frunze de salvie, sare, piper, ardei iute, usturoi, ceapa verde.
Ingrediente:
- carnati de porc
- piept sau ceafa de porc
- cotlete de porc
- frigarui cu carne macra de vita si legume (ardei gras, rosu si galben, ceapa, ciuperci)
pentru marinat carnea:
- 4 linguri ulei de masline
- zeama unei lamai stoarse
- 250 ml bere neagra
- 1 lingura oregano, cimbru, maghiran
- 2-3 frunze de salvie
- 1 lingura sare
- 1/2 lingurita piper negru, proaspat macinat
sos picat:
- zeama unei lamai stoarse
- 1 lingura ulei de masline
- 1/2 ardei iute
- 2 catei de usturoi zdrobit
- 2-3 codite ceapa verde
- sare si piper, dupa gust
Mod de preparare:
Amesteci, intr-un bol mare, 4 linguri de ulei de masline, zeama de la o lamaie stoarsa, restul condimentelor mentionate, iar la sfarsit adaugi 250 ml bere neagra.
Amesteci bine, apoi asezi bucatile de piept sau ceafa de porc, cotletele si bucatile de carne de vita si porc pregatite pentru frigaruile cu legume.
Ai grija ca toate bucatile de carne sa fie unse bine cu sosul marinat. Acoperi vasul cu folie alimenatara si il lasi la frigider pana a doua zi.
A doua zi, scoti bucatile de carne din sos, le scurgi bine (pastrand sosul scurs si cel ramas in bol) si le asezi pe gratarul bine incins.
Adaugi alaturi carnatii de porc invartiti ca o spirala. Separat, infigi pe tepuse de frigarui bucati de carne de vita si porc, intercalandu-le cu bucati de ardei gras (rosu si galben), felii de ceapa si ciuperci. Asezi pe gratar si frigaruile.
Lasi toate ingredientele sa se rumeneasca, circa 5-6 minute, pe fiecare parte, pana se desprind usor de pe gratar.
Amesteci ingredientele pentru sosul picant si asezonezi cu el frigaruile de carne cu legume, imediat ce sunt gata fripte.
Servesti imediat.
Gratar mixt
Pofta buna!