Va prezentam cateva preparate la gratar, pentru gusturile tutror invitatilor dumneavoastra! Reteta zilei: Gratar de pui cu legume Gratar de pui cu legume din: piept de pui, ulei de masline, suc de lamaie, ghimbir, piper, sare, coriandru, usturoi, faina, legume. Ingrediente: 2 piepti de pui 1/2 lingura ulei de masline 1/4 ceasca de […]
Reteta zilei: Gratar de porc si ficatei de pui cu salata de cruditati si mujdei de usturoi
PrinteazaGratar de porc si ficatei de pui cu salata de cruditati si mujdei de usturoi din: ceafa de porc, ficatei de pui, sare, piper, salata verde, ridichi, frunze de spanac, ceapa verde, lamaie, sare, ulei de masline, usturoi, sare si apa.
Ingrediente pentru gratar:
- 5-6 bucati ceafa de porc fara os
- ½ – 1 kg ficatei pui
- sare
- piper
Ingrediente pentru salata:
- 1 salata verde
- 1-2 legaturi ridichi
- frunze de spanac
- 1 legatura ceapa verde
- ½ lamaie
- sare
- ulei de masline
Ingrediente pentru mujdeiul de usturoi:
- ½ capatana usturoi
- sare
- apa
Mod de preparare:
Se spala carnea de porc si ficatei de pui. Se sareaza si pipereaza, dupa care se pun pe gratar sa se friga si pe o parte si pe cealalta.
Se spala salata verde, ridichiile, spanacul si ceapa verde. Se taie pe rand richiile, ceapa verde, salata verde si spanacul.
Se adauga sare, ulei de masline si sucul de jumatatea de lamaie.
Se curata usturoiul, se piseaza, se adauga sare, se freaca putin usturoiul cu sarea si sea adauga putina apa.
Se serveste carnea calda cu salata si mujdeiul de usturoi.
Gratar de porc si ficatei de pui cu salata de cruditati si mujdei de usturoi
Pofta buna!
poate iti place si:
Salata cu ficatei si vin din: ficatei, piept de pui, busuioc, salata, rucola, ulei, otet, sare. Ingrediente Salata cu ficatei si vin : 300 g ficăţei 300 g piept de pui la grătar 100 g frunze de busuioc 1 mână de salată creaţă frunze de radicchio 1 mână de rucola ulei oţet balsamic sare 1 pahar de […]
Pofta buna!
Merge un gratar
Merge si foarte bun gratar, dar putem sa folosim si carne de vita, este mult mai buna si mult mai sanatoasa, trebuie lasata la fezandat pentru un gust mai bun