Grătar de porc cu legume coapte din: cotlete de porc, cimbru, ceapa rosie, ardei gras, zucchini, ciuperci, ulei de masline, oregano, otet balsamic, sare, piper.
Ingrediente:
4 cotlete de porc
cimbru
2 cepe rosii medii
1 arde gras rosu
1 ardei gras galben
1 zucchini
4 ciuperci maricele
4 rosii cherry
4 linguri ulei de masline
2 lingurite oregano proaspat
2 linguri otet balsamic
sare
piper
Mod de preparare:
Curăţaţi ardeiul de seminţe, tăiaţi-l în fâşii late de cca 3-4 cm. Tăiaţi zucchini şi vânătă în rondele de 1-1,5 cm grosime.
Tăiaţi cepele în jumătăţi şi scobiţi o parte din miez. Rupeţi picioruşele ciupercilor. Puneţi legumele într-un castron mare, împreună cu uleiul de măsline, oregano, sare şi piper, amestecaţi bine. Lăsaţi-le cca 20 min.
Pregătiţi grătarul cu jar. Pudraţi carnea cu cimbru şi puţin oregano. Aşezaţi grilajul la cca 15 cm distanţă de jar (sau puţin mai sus) şi puneţi legumele. Lăsaţi-le doar cât se rumenesc frumos pe ambele părţi, fără să se ardă.
Scoateţi-le într-un castron, stropiţi-le cu oţet balsamic. Păstraţi castronul acoperit. Frigeţi carnea.
Escalop de porc la gratar din: carne de porc, ardei gras, usturoi, suc de lamaie, rosii, coriandru verde, otet de vin rosu, sos chili, sare, piper macinat, ulei de masline. Ingrediente: 8 felii de carne de porc 1 ardei gras rosu 2 catei de usturoi 4 linguri suc de lamaie 4 rosii 2 linguri coriandru verde […]
Pastrama de porc la gratar cu muraturi din: pulpa de porc, ulei din samburi de struguri, boia de ardei dulce, usturoi, ceapa, cimbru, castraveti murati, gogosari murati, sare si piper. Ingrediente: 800 g pulpa de porc 100 ml ulei din samburi de struguri 3 linguri boia de ardei dulce 5-6 linguri boia de ardei dulce […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.
Porcul e cea mai buna pasare