Pulpa de Mistreț Marinat la Grătar – este o delicatesă savuroasă care aduce o aromă unică și bogată pe masa ta. Această rețetă combină frăgezimea cărnii de mistreț cu o marinată aromată, rezultând un preparat perfect pentru o ocazie specială sau o masă în familie. Carnea de mistreț este apreciată pentru gustul său intens și […]
Gratar (reteta generala)
PrinteazaGratar (reteta generala) – Specialităţile de carne pentru fript pe grătar sunt mai fragede decât cele fripte la cuptor, dar cele fripte pe grătar trebuie servite imediat ce sunt luate de pe grătar, punându-se pe un platou sau o farfurie bine încălzită, altfel friptura se răceşte şi se întăreşte.
Carnea se curăţă de pieliţe şi de vene şi se curăţă cu un cuţit, răzându-se suprafaţa. Carnea, tăiată în felii nu prea groase, se bate cu ciocanul, pentru aplatizare. Se condimentează, după gust şi se toarnă ulei deasupra.
Se frământă cu mâna şi se ţine un timp la rece până a fi pusă pe grătar.
Dacă se frige carnea pe grătar încins cu cărbuni, aceştia trebuie să fie bine arşi, ca să nu mai emane fum; se aşază grătarul, bine curăţat de arsuri, deasupra cărbunilor şi, după ce s-a încins bine, se şterge pe uscat, se unge cu ulei sau cu o bucată de costiţă în care se înfige o furculiţă.
Se aşază carnea pe grătar şi se lasă să se frigă până este pătrunsă. Nu se întoarce pe cealaltă parte până nu se va forma o crustă in rumenă pe partea de dedesubt (aceasta va împiedica scurgerea sucului din friptură).
Apoi friptura se întoarce pe partea cealaltă.
Când este gata, friptura nu se ţine pe grătar, fiindcă se usucă. Ea trebuie servită imediat, altfel se întăreşte, pierdie suc, savoare şi aromă. Se serveşte cu diferite garnituri dle jume, murături, salate etc.
Fripturile slabe sau cele din carne de vacă se ung cu unt, pe feliile de friptură, se pune câte o bucată, de 20-30 g, unt condimentat (100 g unt moale se amestecă cu o lingură de pătrunjel verde tocat mărunt, o lingură de zeamă de mâie, piper şi sare).
Grătarul cu cărbuni poate fi înlocuit cu grătare speciale, care se încing pe aragaz sau pe orice altă sursă de căldură.
Gratar (reteta generala) – Aceste grătare trebuie spălate bine după fiecare intrebuinţare, altfel ele se încarcă de arsură şi înnegresc friptura următoare.
Piept de Pui la Gratar cu Salata de Castraveti si Marar
Piept de Pui la Gratar cu Salata de Castraveti si Marar – Reteta Sanatoasa – este o combinatie perfecta pentru o masa usoara si plina de savoare. Aceasta reteta este ideala pentru zilele in care doresti sa savurezi ceva sanatos, fara a compromite gustul. Pieptul de pui fraged, pregatit la gratar, se imbina minunat cu […]
Melci la Gratar cu Lamaie si Ierburi Aromatice
Melci la Gratar cu Lamaie si Ierburi Aromatice – o delicatesa rafinata si savuroasa, perfecta pentru cei care apreciaza bucataria gourmet. Melcii sunt cunoscuti pentru textura lor delicata si gustul fin, iar aceasta reteta ii pune in valoare printr-o combinatie de arome proaspete si tehnici de gatit simple. Fie ca sunteti un gurmand pasionat sau […]
Pofta buna!