Graten de cartofi cu carne tocata
PrinteazaGraten de cartofi cu carne tocata din: carne de vita, ceapa, bulion, usturoi, ulei, sare, piper, morcovi, patrunjel, telina, cartofi, smantana, cascaval, unt, sare, piper.
- 500 g carne tocată de vită
- 3 cepe
- 100 ml bulion de roşii
- 3 căţei de usturoi
- ulei
- sare
- piper
Pentru stratul de legume:
- 250 g morcovi
- 80 g rădăcină de pătrunjel
- 100 g ţelină
- ulei
- sare
Pentru stratul de cartofi:
- 500 g cartofi fierţi in coajă
- sare
- piper
Alte ingrediente:
- 200 g smântână
- 100-150 g caşcaval sau brânză
- 1 lingură unt
- 2 lingură pesmet
Mod de preparare:
Se taie cepele mărunt, se călesc în ulei încins, după care se adaugă carpeâ şi, amestecând încontinuu se căleşte până ce devine albicioasă şi se destramă.
Se sărează şi se piperează, se adaugă bulionul şi apă cât sa acopere bine carnea, se pune capacul şi se lasă la fiert la foc mic. Se amestecă din când în când.
Se curăţă legumele şi se taie cubuleţe. Se călesc în puţin ulei încins şi adăugând apă fierbinte puţin câte puţin, se fierb înăbuşit, apoi se sărează.
Cartofii se curăţă, se dau pe răzătoarea mare şi se amestecă lejer cu sare şi piper. Caşcavalul răzuit se amestecă cu smântână.
Se unge un vas termorezistent cu unt şi se tapetează cu pesmet. Se pune în vas şi se nivelează apăsând bine jumătate din cartofi, se întinde jumătate din smântână cu caşcaval, se pun apoi legumele într-un strat şi carnea tot într-un strat.
Se nivelează totul bine.
Restul de cartofi se pune peste stratul de came, se apasă bine şi la sfârşit se întinde şi restul de smântână cu brânză.
Se introduce în cuptorul preîncălzit la 200 grade pentru 20 de minute, iar la sfârşit se rumeneşte încă 10 minute.
Graten de cartofi cu carne tocata
Pofta buna!