Graten de legume de primavara cu camembert
PrinteazaGraten de legume de primavara cu camembert din: cartofi, sare, sparanghel, zahar, unt, gulie, morcovi, mazare, patrunjel, camembert, paine, unt.
- 500 g cartofi pentru fiert
- sare
- 250 g sparanghel alb
- 1 priză de zahăr
- 1 linguriţă de unt
- 1 gulie
- 300 g morcovi
- 200 g mazăre mangetout
- 1 legătură de pătrunjel
- 6 linguri de supă de legume
- 300 g camembert de capră
- 2 felii de pâine alba uscată şi prăjită
- unt pentru uns forma
Mod de preparare:
Cartofii se spală, se fierb, se scurg şi se trec sub jet de apă rece. Apoi se cojesc, se taie felii şi se presără cu puţină sare.
Se spală sparanghelul, se curăţă şi i se taie capetele lemncfese. Partea moale se taie bucăţi şi se fierbe al dente în apă cu sare, zahăr şi unt.
Gulia şi morcovii se spală şi se cojesc. Gulia se taie în bucăţi, iar morcovii rondele, apoi se fierb împreună al dente în apă cu sare.
Mazărea se spală, se curăţă şi se opăreşte în apă cu sare. Se spală pătrunjelul, după care se scutură de apa şi se toacă mărunt.
Cartofii, legumele şi pătrunjelul se pun intr-o formă unsă cu unt si se stropesc cu supa de legume. Pe deasu pra se distribuie brânza tăiată bucăţele.
Painea prăjită se fărâmiţează si se presară peste compoziţie. Gratenul se coace circa 30 de minute în cuptorul preincalzit la 200°C (în cuptorul cu ventilaţie la 180°C).
Graten de legume de primavara cu camembert
Pofta buna!