Graten cu Roquefort
PrinteazaGraten cu Roquefort din: cartofi, rosii, patrunjel, masline, usturoi, sare, piper, branza, smantana, unt.
- 700 g cartofi
- 500 ml fond de viţel
- 150 g roşii
- 1/2 de legătură de pătrunjel
- 50 g măsline negre, fără sâmburi
- 2 căţei de usturoi
- sare
- piper proaspăt măcinat
- câteva picături de zeamă de lămâie
- 150 g brânză Roquefort
- 50 ml smântână pentru gătit
- unt pentru uns forma
Mod de preparare:
Cartofii se spală, se cojesc şi se taie felii foarte subţiri. Acestea se fierb circa 6 minute în fondul de viţel.
Se preîncălzeşte cuptorul la 180°C (cuptorul cu ventilaţie la 160 °C). Se unge cu unt o formă termorezistentă, în care se aşează apoi straturi lejere de cartofi.
Se spală roşiile, se şterg şi se taie felii. Pătrunjel se spală, se scutură de apă şi se toacă mărunt, iar măslinele se taie feliuţe. Usturoiul se cojeşte şi se zdrobeşte.
Se amestecă toate aceste ingrediente şi se condimentează cu sare, piper şi zeamă de lămâie, după care se pun în tavă peste cartofi.
Brânza Roquefort se sfărâmă cu furculiţa şi se amestecă cu smântână dulce. Amestecul se întinde peste graten, care se coace apoi circa 20 de minute pe şina din mijloc a cuptorului.
Graten cu Roquefort
Pofta buna!