Graten de telina
PrinteazaGraten de telina din: telina, ceapa, carne, suc de rosii, patrunjel, ulei, sare, piper.
- 3-4 ţeline
- 300 g carne tocată
- 1 ceapă
- 500 ml suc de roşii
- sare
- piper
- frunze de pătrunjel verde
- puţin ulei
Mod de preparare:
Ţelina curăţată se taie felii şi se prăjeşte în ulei fierbinte, apoi se scoate pe prosoape de hârtie.
Ceapa mărunţită se caleste in ulei, se adaugă carnea tocată, se asezonează cu sare, piper şi frunze mărunţite de pătrunjel verde şi se înăbuşe până când scade apa.
Intr-o tavă termorezistentă se pune un strat de ţelină, apoi compoziţia de carne tocată, se continuă până se termină ingredientele aştfel încât deasupra să fie felii de ţelină.
Se toarnă sucul de roşii şi se introduce în cuptorul fierbinte până când acesta se absoarbe.
Graten de telina
Pofta buna!