Ceafa de Porc cu Sos de Mustar si Miere din: ceafa de porc, ulei de masline, miere, mustar dijon, usturoi, suc de lamaie, sare, piper, rozmarin. Ingrediente: 4 bucati de ceafa de porc (aproximativ 150g fiecare) 3 linguri de ulei de masline 2 linguri de miere 2 linguri de mustar Dijon 2 catei de […]
Gratin de broccoli si cartofi cu praz si telina
PrinteazaGratin de broccoli si cartofi cu praz si telina din: praz, broccoli, telina, cartofi, unt, iaurt, lapte, faina, mustar, mustar cu boabe, cheddar si mazare.
Ingrediente:
- 500 g fire de prez subtiri, feliate
- 300 g broccoli, taiat in buchetele
- 3 tulpini de telina Apio, feliate
- 1,5 kg cartofi fainosi, taiati cubulete
- 85 g de unt
- 170 g iaurt degresat
- 850 ml lapte semidegresat
- 75 g faina
- 2 lingurite de mustar
- 1 lingurita de mustar cu boabe
- 300 g de cheddar (sau cascaval), ras
- 1 mana de mazare cogelata
Mod de preparare:
Asaza o cratita cu apa si putina sare si adu-o a punctul de fierbere. Pune prazul, broccoli si telina intr-un recipient pentru gatit la abur.
Adauga cartofii in apa clocotita si lasa-i sa fiarba timpd e 20 de minute, acoperiti cu recipientul pentru gatit la aburi in care se afla restul legumelor.
Scuge cartofii, apoi zdrobeşte-i, asezonează-i şi amestecă-i cu 25g de unt şi cu tot iaurtul.
Intre timp, pune laptele într-o crăticioară, adaugă făina, muştarul şi untul rămas. Aşază crăticioara pe foc mediu şi amestecă încontinuu cu un tel, până se omogenizează şi se îngroaşă, încorporează jumătate din cantitatea de cheddar şi asezonează.
Ia crăticioara de pe foc. Toarnă peste ele sosul, adaugă piureul de cartofi şi presară cheddarul rămas.
Pune in cuptor, pana cand incep sa bolboroseasca.
Gratin de broccoli si cartofi cu praz si telina
Pofta buna!
Ceafa de porc cu sos de mustar si miere
Merita incercat gratinul asta!