Gratin de cartof cu bacon afumat

Printeaza

Gratin de cartof cu bacon afumat din: cartofi, ulei de masline, bacon afumat, vin, rozmarin, smantana, lapte si unt.

Ingrediente:Gratin_de_cartof_cu_bacon_afumat

  • 1,2 kg cartofi (cei albi merg mai bine), taiati rondele de 2cm
  • 1⁄2 lingura ulei de masline
  • 6 felii de bacon afumat, tocate grosier
  • 3 ramurele de rozmarin, doar frunzele tocate
  • 100 ml vin alb sec
  • 200 ml smantana
  • 200 ml lapte
  • 20 g unt

 

Mod de preparare:

Preincalzeste cuptorul la 3/170°C. Pune cartofii intr-o oala cu apa sarata si lasa sa dea in clocot, apoi fierbe la foc mic 8 min. Scurge-i si pune-i intr-un vas de copt. Intr-o tigaie, incinge uleiul, adauga bucatile de bacon si prajeste-le putin.

Presara-le apoi peste cartofi, impreuna cu rozmarinul. Amesteca intr-un vas vinul, smantana si laptele, apoi torna peste cartofi. Asezoneaza, pune bucati de unt si coace 30-40 min.

Gratin de cartof cu bacon afumat

Gratin_de_cartof_cu_bacon_afumat

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.