Andive gratinate cu gorgonzola din: andive, unt, faina, lapte, gorgonzola, parmezan, bacon, nucsoara, sare, piper, maioneza. Ingrediente: 8 andive 30 g unt 1 lingură cu făină 250 ml lapte 130 g gorgonzola 1 lingură cu parmezan ras 8 felii de bacon 1 vârf de cuţit de nucşoară 1 linguriţă sare piper maioneză Mod de […]
Gratin de cartofi si hering cu sos de arpagic verde
PrinteazaGratin de cartofi si hering cu sos de arpagic verde din: cartofi, fileuri de hering, unt, oua, smantana, piper, arpagic verde, patrunjel, creme fraiche, sare.
- 1 kg cartofi
- 4 fileuri duble de hering uşor sărat
- 50 g unt
- 6 gălbenuşuri
- 500 ml smântână dulce
- piper
- 1 legătură de arpagic verde şi de pătrunjel
- 200 g creme fraîche
- 200 ml smântână grasă
- sare
Mod de preparare:
Se preîncălzeşte cuptorul la 180 °C
. Se curăţă cartofii, se spală şi se taie în felii foarte subţiri.
Se taie cubuleţe fileurile de hering.
Se unge cu puţin unt o formă pentru cuptor. Se aşează în formă alternativ un rând de felii de cartofi şi un rând de cubuleţe de peşte.
Ultimul rând ar trebui să fie de cartofi.
Se amestecă gălbenuşurile cu smântână, se adaugă puţin piper şi se toarnă peste cartofi.
Se împrăştie untul în bucăţele mici.
Se bagă tava la cuptor şi se lasă la copt la 180 °C circa o oră, pe nivelul din mijloc.
Pentru sos, se spală ierburile aromatice, se scutură de apă şi se toacă mărunt.
Se amestecă creme fraîche cu smântână şi se adaugă sare şi piper după gust.
Se încorporează apoi cu grijă ierburile aromatice, după care sosul se lasă un timp să stea.
Se serveşte la gratinul fierbinte de cartofi şi hering.
Pofta buna!
Andive gratinate cu gorgonzola
Gratin de cartofi cu chili
Gratin de cartofi cu chili din: cartofi, cartofi dulci, telina, unt, curry, turmeric, coriandru, chili, ceapa, sare, piper, smantana, lapte, patrunjel. Ingrediente: 450 g cartofi 275 gcartofi dulci 175 g telina 1 lingura unt 1 lingurica curry 1 lingurita turmeric 1/2 lingurita coriandru 1 lingurita chili 3 cepe, tocate sare si piper 150 ml smantana lichida […]
Gratin de cartofi cu spanac
Gratin de cartofi cu spanac din: usturoi, ceapa verde, smantana, lapte, spanac, branza cheddar, nuci de pin, sare, piper. Ingrediente: 450 g cartofi 1 catel de usturoi, tocat 3 fire ceapa verde, tocata 150 ml smantana 250 ml lapte 225 g spanac 115 g branza cheddar, rasa 40 g nuci de pin sare si piper […]
Pofta buna!