Gratin de cartofi cu parmezan

Printeaza

Gratin de cartofi cu parmezan din: cartofi, smantana, sare, piper, branza, ulei, ceapa, rosie, usturoi.

Ingrediente:

  • 1 kg cartofi, tăiaţi în jumătate pe lungime sau în sferturi
  • 300 ml smântână
  • 90 g brânză parmezan, rasă fin
  • sare şi piper negru măcinat
  • 125 g brânză taleggio, brie, camembert sau mozzarella
  • 1/2 linguri cu ulei
  • 1  legătură de ceapă verde, tăiată
  • 1 ţeapă roşie mare, decojită şi tăiată
  • 2 căţei de usturoi, decojiţi şi tăiaţi

 

Mod de preparare:

Gratin de cartofi cu parmezan: Setează cuptorul la 200°C. Fierbe cartofii în apă sărată timp de 5 minute şi scurge-i bine.

Aşază-i într-un vas pentru cuptor. Pune smântână deasupra şi adaugă jumătate din cantitatea de parmezan şi amestecă. Asezonează.

Aranjează feliile de taleggio (brie, camembert sau mozzarella) deasupra. Acoperă cu folie de aluminiu şi dă la cuptor pentru 20-25 minute.

Incălzeşte uleiul şi căleşte cepele şi usturoiul pentru 2-3 minute, până când încep să devină moi, dar îşi păstrează culoarea.

Indepărtează folia şi adaugă cepele şi usturoiul, apoi presară restul de parmezan.

Lasă vasul neacoperit şi dă-l la cuptor pentru încă 10-15 minute, până când preparatul devine auriu.

Serveşte-l cald, alături de cârnaţi.

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.