Cartofi Gratinati cu Brânză și Smântână din: cartofi, smantana, branza rasa, usturoi, unt, sare, piper, nucsoara. Ingrediente: 1 kg cartofi, tăiați în felii subțiri 200 g smântână 150 g brânză rasă (preferabil Gruyere sau Emmental) 2 căței de usturoi, mărunțiți 2 linguri unt Sare și piper, după gust Un praf de nucșoară Mod de […]
Gratin de cartofi cu usturoi
PrinteazaGratin de cartofi cu usturoi: Preîncălzeşte cuptorul la semnul 5/190 C. Prăjeşte 2 cepe mari, tăiate felii in 3 linguri ulei de măsline 5 min, până când se înmoaie, într-un vas rezistent la cuptor, de 1,5 litri, aşaza un strat de felii de cartofi, 6 căţei de usturoi, tocat, şi ceapa.
Aşaza deasupra 3 roşii tăiate felii.
Toarnă deasupra 150 ml smântână şi 4 linguri lapte, acoperă cu folie şi dă la cuptor 1 oră. îndepărtează folia, presară 40 g parmezan răzuit şi dă din nou la cuptor 20 de min, până când se rumeneşte.
Gratin de cartofi cu usturoi
Pofta buna!
poate iti place si:
Cartofi gratinati cu brânză și smântână
Gratin de cartofi cu spanac
Gratin de cartofi cu spanac din: usturoi, ceapa verde, smantana, lapte, spanac, branza cheddar, nuci de pin, sare, piper. Ingrediente: 450 g cartofi 1 catel de usturoi, tocat 3 fire ceapa verde, tocata 150 ml smantana 250 ml lapte 225 g spanac 115 g branza cheddar, rasa 40 g nuci de pin sare si piper […]
Gratin de cartofi cu smantana
Gratin de cartofi cu smantana din: cartofi, smantana, sare, piper, branza, ulei, ceapa, rosie, usturoi. Ingrediente: 1 kg cartofi, tăiaţi în jumătate pe lungime sau în sferturi 300 ml smântână 90 g brânză parmezan, rasă fin sare şi piper negru măcinat 125 g brânză camembert 1/2 linguri cu ulei 1 legătură de ceapă verde, tăiată 1 […]
Cartofi gratinati cu leurda
Cartofi gratinati cu leurda din: cartofi, leurda, cascaval, lapte, unt, nucsoara. Ingrediente: 1 kg cartofi 200 g leurdă 150 g caşcaval ras 1/2 l lapte 3 ouă 50 g unt sare şi piper nucşoară rasă Mod de preparare: Se curăţă cartofii şi se taie felii subţiri. Frunzele de leurdă spălate şi scurse, cu excepţia câtorva […]
Pofta buna!