Gratin de conopida cu carnati

Printeaza

Gratin de conopida cu carnati din: conopida, crema de branza, carne de carnati, branza afumata, sare, piper.

Este o sursă excelentă de vitamina C, vitamina K, vitamina B6, acid folic și potasiu. De asemenea, conține cantități semnificative de fibre alimentare, care susțin digestia sănătoasă.

Conopida conține antioxidanți precum sulforafanul, indolii și gluconafinele, care ajută la combaterea stresului oxidativ și pot juca un rol important în prevenirea bolilor cronice.

Datorită conținutului său ridicat de vitamina C și alți antioxidanți, conopida poate contribui la întărirea sistemului imunitar și la protecția împotriva infecțiilor.

Consumul regulat de conopidă poate susține sănătatea inimii datorită conținutului său de fibre și compușilor antioxidanți. Aceștia pot ajuta la reducerea nivelului de colesterol și la menținerea tensiunii arteriale în limite normale.

 

Ingrediente:

  • 1 conopida, rupta buchetele
  • 240gr crema de branza
  • 1/2 kg carne de carnati maruntita si gatita
  • 240gr branza afumata, taiata felii subtiri
  • Sare si piper, dupa gust

 

Mod de preparare:

Preincalziti cuptorul la 170C. Fierbeti la aburi pana se inmoaie.

Pasati ca sa obtineti un piure si amestecati cu crema de branza si carnatii.

Intr-o tava adaugati jumatate din piureul de conopida, adaugati jumatate din feliile de branza, adaugati restul de piure si asezati deasupra restul de branza.

Dati la cuptor 30 minute. Serviti preparatul cald.

Gratin de conopida cu carnati:

6 portii, fiecare contine

  • 5 gr carbohidrati
  • 2 gr fibra
  • 13 gr proteina

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

retete

Conopida la cuptor cu brânză și mărar

Conopida la cuptor cu brânză și mărar din: conopida, branza rasa, marar, sare, piper, ulei. Această rețetă delicioasă de conopidă la cuptor cu brânză și mărar este o alegere excelentă pentru cei care doresc să adauge mai multe legume în dieta lor și să savureze un preparat cu un gust bogat. Conopida este o legumă […]

 

retete

Piure de conopida

Piure de conopida din: conopida, unt, sare, piper. Un subtitut perfect pentru piureul de cartofi. Legume calde – cand iti doresti sa ai un stil de viata sanatos si nu mai stii ce sa servesti la garnitura legumele calde sunt alegerea potrivita. Conopida (Brassica oleracea var. botrytis) este o legumă delicioasă și sănătoasă, aparținând familiei […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.