Gratin de croissants
PrinteazaO reteta de gratin de croissants din: unt, croasant, afine, fulgi de migdale, oua, lapte, smantana, zahar, faina de migdale, nucsoara, vanilie, amaretto si zahar brun.
Poate te intereseaza si:
- unt pentru uns tava
- 5 croasanti
- 1 cana de afine proaspete
- 4-5 linguri fulgi de migdale
- 2 oua
- 190 ml de lapte
- 50 ml de smantana lichida pentru frisca
- 60 g zahar
- 3 linguri faina de migdale
- 1 varf lingurita de nucsoara
- semintele de la o pastaie de vanilie
- 25 ml de Amaretto
- 3-4 linguri cu zahar brun
Mod de preparare:
Se încălzeşte cuptorul la 180° C/gaz 4. Se unge cu unt o formă dreptunghiulară termorezistentă sau două forme individuale mai mici. Se rup croasanţii în bucăţi şi se aşază în tavă.
Intr-un vas se mixează ouăle cu laptele, smântână lichidă, zahărul, făina de migdale, nucşoara, Amaretto şi seminţele păstăii de vanilie. Se toarnă amestecul lichid în tavă peste croasanţi.
Se presară deasupra afinele, fulgii de migdale şi zahărul brun şi se dă totul la cuptor pentru 20-25 de minute. După ce se scoate gratinul din cuptor, se mai presară deasupra afine proaspete şi fulgi de migdale.
Gratin de croissants
Pofta buna!
E bun de desert gratinul asta