Gratin cu sos de rosii
PrinteazaGratin cu sos de rosii din: rosii, conopida, unt, pesmet, parmezan, marar, cimbru, coaja de lamaie, sare, piper.
- 400 g roşii
- 1 conopidă mare
- 50 g unt
- 50 g pesmet
- 50 g parmezan ras
- 1 legătură mărar
- 1 legătură cimbru
- coajă rasă de lămâie
- sare
- piper
Mod de preparare:
Cureţi conopida, o speli şi o desfaci în bucheţele, apoi o fierbi la aburi timp de 5 minute. Ungi cu unt o formă de sufleu şi aşezi în ea conopida. Incingi cuptorul la 200 grade Celsius.
Amesteci parmezanul ras cu pesmetul şi coaja de lămâie şi le presari peste conopidă. Repartizezi deasupra o lingură de unt, în fulgi. Gratinezi la cuptor, timp de 12 minute.
Pentru sos, opăreşti roşiile, le decojeşti, le pasezi şi le dai prin sită. Fierbi roşiile 10 minute, până ce se formează un sos gros. Condimentezi cu cimbru, sare şi piper.
Amesteci 1/2 lingură de unt, cu mărarul tocat. Serveşti sosul ca garnitură la gratinul de conopidă.
Gratin cu sos de rosii
Pofta buna!