Gratin de cartofi aromat
PrinteazaGratin de cartofi aromat din: ulei, unt, esalote, cartofi, fenicul, faina, smantana, cascaval.
- 1 lingură ulei de măsline
- un cub de unt
- 3 eşalote, tăiate felii
- 800 g cartofi, tăiaţi felii
- 2 bulbi de fenicul, tăiaţi felii
- 1 lingură cu vârf de făină
- 200 ml smântână
- 200 g caşcaval, răzuit
- 200 ml supă limpede de legume
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la semnul 4/180°C. încinge uleiul şi untul şi prăjeşte la foc mic ceapa, până când se înmoaie. Combină cartofii cu feniculul şi făina şi presară cu sare şi piper,
Intr-un vas rezistent la cuptor aşază în straturi cartofii şi feniculul, ceapa, caşcavalul şi deasupra un strat de cartofi. Combină smântână cu supa şi potriveşte gustul de sare şi piper.
Toarnă peste cartofi, adugă încă puţin caşcaval răzuit şi dă la cuptor 1-1 1/2 oră, până când se rumeneşte.
Pofta buna!