Gratin de cartofi cu costite de miel sau de berbecut
PrinteazaGratin de cartofi cu costite de miel sau de berbecut din: coaste de berbecut sau miel,, cartofi, ardei, patrunjel, vin, supa, ulei, sare, piper.
- 6 coaste de berbecut sau de miel
- 750 g cartofi rezistenti la fiert
- 1 ardei rosu
- 2 linguri de patrunjel tocat
- 100 ml vin alb sec
- 100 ml supa de pasare
- o lingura de untdelemn
- sare
- piper
Mod de preparare:
Ungeti cu untdelemn o tava in care sa intre toate costitele pe un singur rand.
Curatati cartofii si taiati-i in rondele groase. Spalati-le si asezati-le peste carnea din tava, pe care trebuie sa o acopere.
Spalati ardeiul si taiati-l in rondele subtiri. Presarati-le peste cartofi, la fel ca si patrunjelul tocat. Amestecati vinul cu supa de pasare si turnati-le peste cartofi (trebuie sa ajunga la acelasi nivel cu cartofii).
Bagati tava in cuptor si lasati-o o ora, pana ce carnea si cartofii sunt gata si tot lichidul evaporat. Serviti-l fierbinte.
Pofta buna!