Gratin de cartofi la cuptor
PrinteazaGratin de cartofi la cuptor din: cartofi, oua, telemea, smantana, unt, marar, usturoi, sare, piper, boia.
- 1kg cartofi fierti in coaja
- 4 oua fierte
- 200g telemea de oaie
- 250g smantana
- putin unt
- marar
- 5 catei usturoi
- sare
- piper
- boia iute
Mod de preparare:
Se curata si se feliaza cartofii si ouale. Se unge cu unt un vas de iena, se cladeste compozitia : strat felli cartofi, felii oua, se presara 1/2 din branza rasa, 1/2 din condimente, strat felli cartofi, felii oua.
Separat, se amesteca smantana cu usturoiul pisat fin si celelalte condimente. Se toarna peste straturi. .
Se presara cu restul de branza rasa, mararul si un praf de boia rosie iute pentru contrast.
Se introduce in cuptorul incins pentru cca 30 minute pana cand prinde o crusta aurie.
Pofta buna!