Gratin de fasole verde

Printeaza

Gratin de fasole verde din: fasole, oua, cascaval, lapte, rosii, unt, pesmet, sare.

Ingrediente:Gratin de fasole verde

  • 500 g fasole verde proaspătă sau congelată
  • 4 ouă
  • 300 g caşcaval ras
  • 5 linguri lapte
  • 6 roşii
  • sare
  • unt, pentru uns
  • pesmet

 

Mod de preparare:

Opăreşti roşiile spălate, 1 minut, în apă clocotită, le scoţi, le scufunzi în apă rece 1 minut, le descojeşti şi le tai jumătăţi. La fel procedezi şi cu fasolea, o ţii 10 minute m apă cu sare, o scurgi şi o laşi să se răcească.

Dacă este congelată, o pui aşa în apă, nu o decongelezi.

Ungi o tavă termorezisten-tă cu unt şi o presari cu pesmet. Aşezi un strat de păstăi, unul de roşii şi încă unul de păstăi.

Separat, amesteci ouăle bătute cu laptele şi cu 150 g de caşcaval, apoi le torni peste legume, iar deasupra presari restul de caşcaval. Laşi tava la cuptorul încins până când se gratinează.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.