Gratin de fasole verde
PrinteazaGratin de fasole verde din: fasole, oua, cascaval, lapte, rosii, unt, pesmet, sare.
- 500 g fasole verde proaspătă sau congelată
- 4 ouă
- 300 g caşcaval ras
- 5 linguri lapte
- 6 roşii
- sare
- unt, pentru uns
- pesmet
Mod de preparare:
Opăreşti roşiile spălate, 1 minut, în apă clocotită, le scoţi, le scufunzi în apă rece 1 minut, le descojeşti şi le tai jumătăţi. La fel procedezi şi cu fasolea, o ţii 10 minute m apă cu sare, o scurgi şi o laşi să se răcească.
Dacă este congelată, o pui aşa în apă, nu o decongelezi.
Ungi o tavă termorezisten-tă cu unt şi o presari cu pesmet. Aşezi un strat de păstăi, unul de roşii şi încă unul de păstăi.
Separat, amesteci ouăle bătute cu laptele şi cu 150 g de caşcaval, apoi le torni peste legume, iar deasupra presari restul de caşcaval. Laşi tava la cuptorul încins până când se gratinează.
Pofta buna!