Gratin de peste cu creveti
PrinteazaGratin de peste cu creveti din: unt, faina, vin, foaie de dafin, praf de chilli, lapte, somon, peste alb, peste afumat, creveti, capere, patrunjel, oua, paine crocanta, usturoi, svaiter, salata verde.
- 60 g unt
- 2 linguri faina
- 150 ml vin alb sec
- 1 foaie de dafin
- un praf de chilli
- 350 ml lapte
- 500 g amestec de peste: somon, peste alb si peste afumat – fileuri
- 200 g creveti
- 2 linguri capere
- o legatura de patrunjel proaspat, tocat
- 4 oua fierte tari, decojite si taiate sferturi
- 100 g paine crocanta – uscata
- 2 catei de usturoi, zdrobiti
- 50 g svaiter, razuit
- salata verde pentru servit
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la semnul 5/190. Intr-un vas pe foc topeste 30 g unt, adauga faina si prajeste 1 minut. Stinge cu vinul si adauga foaia de dafin si praful de chilli si continua sa amesteci pana cand sosul se ingroasa.
Adaugă treptat laptele şi amestecă pentru a se ingroşa după fiecare adugare. Adaugă peştele, amestecă şi fierbe 6-8 min, până când pestele devine opac. Adaugă creveţii, caperele si jumătate din pătrunjel. Potriveşte gustul de sare si piper şi toarnă într-un vas de 1,5 litri rezistent la cuptor. Presară ouăie şi presează pentru a se acoperi de sos.
Intre timp, marunteste in tocătorul electric pătrunjelul rămas, pâinea şi usturoiul, până când devine ca pesmetul. Intr-un vas larg topeşte untul rămas si prăjeşte pesmetul. Combină cu şvaiţerul şi presară. Dă la cuptor 15 min. Serveşte cu pâtrinjel şi salată verde.
Gratin de peste cu creveti
Pofta buna!