Gratin de peste cu creveti

Printeaza

Gratin de peste cu creveti din: unt, faina, vin, foaie de dafin, praf de chilli, lapte, somon, peste alb, peste afumat, creveti, capere, patrunjel, oua, paine crocanta, usturoi, svaiter, salata verde.

Ingrediente:Gratin_de_peste_cu_creveti

  • 60 g unt
  • 2 linguri faina
  • 150 ml vin alb sec
  • 1 foaie de dafin
  • un praf de chilli
  • 350 ml lapte
  • 500 g amestec de peste: somon, peste alb si peste afumat – fileuri
  • 200 g creveti
  • 2 linguri capere
  • o legatura de patrunjel proaspat, tocat
  • 4 oua fierte tari, decojite si taiate sferturi
  • 100 g paine crocanta – uscata
  • 2 catei de usturoi, zdrobiti
  • 50 g svaiter, razuit
  • salata verde pentru servit

 

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la semnul 5/190. Intr-un vas pe foc topeste 30 g unt, adauga faina si prajeste 1 minut. Stinge cu vinul si adauga foaia de dafin si praful de chilli si continua sa amesteci pana cand sosul se ingroasa.

Adaugă treptat laptele şi amestecă pentru a se ingroşa după fiecare adugare. Adaugă peştele, amestecă şi fierbe 6-8 min, până când pestele devine opac. Adaugă creveţii, caperele si jumătate din pătrunjel. Potriveşte gustul de sare si piper şi toarnă într-un vas de 1,5 litri rezistent la cuptor. Presară ouăie şi presează pentru a se acoperi de sos.

Intre timp, marunteste in  tocătorul electric pătrunjelul rămas, pâinea şi usturoiul, până când devine ca pesmetul. Intr-un vas larg topeşte untul rămas si prăjeşte pesmetul. Combină cu şvaiţerul şi presară. Dă la cuptor 15 min. Serveşte cu pâtrinjel şi salată verde.

Gratin de peste cu creveti

Gratin_de_peste_cu_creveti

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.