Gratin de peste cu spanac

Printeaza

Gratin de peste cu spanac

Ingrediente:Gratin de peste cu spanac

  • 500g file de cod (macrou)
  • 350g spanac
  • 2 căţei de ustu­roi
  • 2 cepe
  • 2 linguri ulei
  • 500g roşii
  • 1 lingură suc de lămâie
  • 1 linguriţă oregano
  • 3 linguri smân­tână
  • 125g caşcaval ras
  • 2 linguri unt
  • linguriţă rasă nucşoară
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se toacă ceapa şi usturoiul şi se călesc 2 minute în ulei, apoi se adaugă spanacul, decon­gelat şi scurs bine de apă. Se ţin, amestecând din când în când, 10 minute, la foc mic.

Se potriveşte de sare şi piper şi se adaugă nucşoara rasă. Se opăresc roşiile, se curăţă de pie­liţă şi se taie în cubuleţe. Se spală fileurile de peşte, se sărează, se presară cu piper, se stropesc cu zeamă de lămâie şi se lasă puţin la rece.

Se amestecă spanacul cu smântână, jumătate din cantita­tea de roşii, jumătate din canti­tatea de caşcaval ras şi oregano.

Se pune peştele într-o tavă unsă cu ulei şi se toarnă amestecul de spanac peste el. Se presară pe deasupra roşiile şi caşcavalul rămas şi se bagă tava la cuptor, la foc potrivit, pentru circa 25- 30 de minute.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. In weekend ma gandesc sa fac un gratin de peste cu spanac.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.