Gratin de peste cu spanac
PrinteazaGratin de peste cu spanac
- 500g file de cod (macrou)
- 350g spanac
- 2 căţei de usturoi
- 2 cepe
- 2 linguri ulei
- 500g roşii
- 1 lingură suc de lămâie
- 1 linguriţă oregano
- 3 linguri smântână
- 125g caşcaval ras
- 2 linguri unt
- linguriţă rasă nucşoară
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se toacă ceapa şi usturoiul şi se călesc 2 minute în ulei, apoi se adaugă spanacul, decongelat şi scurs bine de apă. Se ţin, amestecând din când în când, 10 minute, la foc mic.
Se potriveşte de sare şi piper şi se adaugă nucşoara rasă. Se opăresc roşiile, se curăţă de pieliţă şi se taie în cubuleţe. Se spală fileurile de peşte, se sărează, se presară cu piper, se stropesc cu zeamă de lămâie şi se lasă puţin la rece.
Se amestecă spanacul cu smântână, jumătate din cantitatea de roşii, jumătate din cantitatea de caşcaval ras şi oregano.
Se pune peştele într-o tavă unsă cu ulei şi se toarnă amestecul de spanac peste el. Se presară pe deasupra roşiile şi caşcavalul rămas şi se bagă tava la cuptor, la foc potrivit, pentru circa 25- 30 de minute.
Pofta buna!
In weekend ma gandesc sa fac un gratin de peste cu spanac.