Gratin de pui
PrinteazaGratin de pui din: pulpe de pui, faina, ulei, pastarnac, cartofi, vin, concentrat de pui, mustar, smantana, parmezan, si chipsuri de pastarnac.
- 450 g pulpe de pui dezosate, taiat cuburi de 3 cm
- 2 linguri faina
- 2 linguri ulei de floarea soarelui
- 500 g pastarnac, curatat si taiat felii de 1 cm
- 700 g cartofi, curatati si taiati felii de 1 cm
- 150 ml vin alb sec
- 200 ml concentrat de pui sau de legume
- 1 1/2 linguri mustar cu boabe intregi
- 250 ml smantana
- 400 g parmezan razuit
- 20 g chipsuri de pastarnac, rupte
Mod de preparare:
Tavâleşte carnea prin făină şi scutură excesul, intr-un vas larg încinge uleiul şi prăjeşte carnea 5-6 min, întorcând o data, până când se rumeneşte. Transfera într-o caserolâ şi adaugă păstârnacul, cartofii, vinul şi concentratul. Fierbe 15 min la foc mic, acoperit cu capac, până când legumele se pătrund, amestecând frecvent.
Ia vasul de pe foc şi adaugă muştarul şi smântână. Transfera într-un vas de 1,5 litri rezistent la cuptor, presară brânza şi dă la cuptor 25-30 min, pâna când se rumeneşte. Presară chipsurile şi să sin nou la cuptor câteva minute.
Gratin de pui
Pofta buna!