Gratin de dovleac

Printeaza

Se taie cuburi pulpa de la 1 dovleac (cca 1 kg). Se taie mărunt 1 legătură de ceapă verde. Se toacă 2 căţei de usturoi. Intr-o cratiţă se încing 1 lingură de ulei şi 1 lingură de unt. Se călesc ceapa verde şi usturoiul; se pune dovleacul; se căleşte puţin.

Se condimentează cu 1/2 linguriţă de scorţişoară măcinată şi 1/2 linguriţă de enibahar măcinat. Se acoperă şi se fierbe 25 min. Se încinge cuptorul la 180 °C. Se topesc 2 linguri de unt; se adaugă 2 linguri de făină; se călesc puţin, amestecând.

Se toarnă 250 ml lapte şi se dă în clocot, amestecând; se lasă să fiarbă la foc moale 5 min. Se condimentează cu sare, piper, curry. Se pasează cu furculiţa.

Se adaugă sosul şi 100 g caşcaval ras; se amestecă. Compoziţia se aşază într-o formă de sufleu unsă. Se presară 50 g caşcaval moale ras; se lasă să se rumenească la cuptor 40 min.

Gratin de dovleac

Gratin de dovleac

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.