Gratin de dovleac
PrinteazaSe taie cuburi pulpa de la 1 dovleac (cca 1 kg). Se taie mărunt 1 legătură de ceapă verde. Se toacă 2 căţei de usturoi. Intr-o cratiţă se încing 1 lingură de ulei şi 1 lingură de unt. Se călesc ceapa verde şi usturoiul; se pune dovleacul; se căleşte puţin.
Se condimentează cu 1/2 linguriţă de scorţişoară măcinată şi 1/2 linguriţă de enibahar măcinat. Se acoperă şi se fierbe 25 min. Se încinge cuptorul la 180 °C. Se topesc 2 linguri de unt; se adaugă 2 linguri de făină; se călesc puţin, amestecând.
Se toarnă 250 ml lapte şi se dă în clocot, amestecând; se lasă să fiarbă la foc moale 5 min. Se condimentează cu sare, piper, curry. Se pasează cu furculiţa.
Se adaugă sosul şi 100 g caşcaval ras; se amestecă. Compoziţia se aşază într-o formă de sufleu unsă. Se presară 50 g caşcaval moale ras; se lasă să se rumenească la cuptor 40 min.
Gratin de dovleac
Pofta buna!