Gratin cu fructe de mare
PrinteazaGratin cu fructe de mare din: fructe de mare, morcov, ciuperci, ceapa, usturoi, smantana, oua, ardei capia, vin alb sec, lamaie, unt, faina, sare, piper, oregano, parmezan, rosii uscate.
- 500 g amestec fructe de mare
- un morcov
- 4 ciuperci
- o ceapa
- doi catei de usturoi
- 100 ml smantana
- doua oua
- doi ardei capia
- 250 ml vin alb sec
- o lamaie
- 50 g unt
- o lingura cu faina
- sare
- piper
- oregano
- parmezan
- rosii uscate
Mod de preparare:
Morcovul se curăţă de coajă, se spală şi se taie juliene. Ceapa curăţată de foi şi ciupercile se spală şi se taie felii subţiri. Se topeşte untul într-o cratiţă, se pune morcovul, se căleşte două minute apoi se adaugă ceapa, ardeii tăiaţi fâşii şi ciupercile.
Se ţin pe foc până s-au înmuiat, se scoate ardeiul, se adaugă fructele de mare decongelate, sare, piper şi vinul alb. Se adaugă usturoiul curăţat şi tăiat felii şi se lasă să fiarbă cinci minute. Se pun toate ingredientele într-o strecurătoare şi lasă să se răcească.
Se pun intr-un bol, se amesteca cu ouale, faina dizolvata cu putina apa si smantana. Se condimenteaza, se presara oregano tocat si se amesteca. Se ung forme de portelan cu unt, se toarna amestecul si se asaza deasupra fasii de ardei. Se introduc in cuptorul incins si se coc la foc mediu 10-15 minute avand grija sa nu se arda.
La gratin se mai poate adauga parmezan ras sau rosii uscate taiate bucatele.
Gratin cu fructe de mare
Pofta buna!
Imi dai si mie din gratinul asta?