Gratin de legume verzi din: fasole verde, mazare, smantana, oua, branza, cascaval, pesmet, sare si piper. Ingrediente: 500 g fasole verde 300 g mazare 250 ml smantana 2 oua 50 g branza razuita 25 g cascaval razuit o mana de pesmet sare piper Mod de preparare: Incinge cuptorul la semnul 5/180°C. Aşează într-un vas […]
Gratin de legume cu sunca
PrinteazaGratin de legume cu sunca din: oua, boabe de mazare, broccoli, rosie, ceapa verde, sunca, smantana, rozmarin, turmeric, sare, piper, unt.
- 5 oua
- 200 g boabe de mazare
- 100 g broccoli
- 1 rosie
- 1 fir ceapa verde
- 50 g cascaval
- 100 g sunca sau bacon
- 2 linguri smantana
- 1 crenguta de rozmarin
- 1/2 lingurita turmeric
- sare
- piper negru macinat
- 1 lingurita unt pentru forma
Mod de preparare:
Pui apă la fiert, într-o oală cu o linguriţă de sare.
Opăreşti bucheţele de broccoli timp de 1 minut, apoi le scoţi şi fierbi boabele de mazăre, pentru 3 minute. Scurgi mazărea în strecurătoare. Speli ceapa verde şi o tai în rondele fine.
Baţi ouăle împreună cu praful de turmeric, un praf de sare, smântână şi piper după gust.
Adaugi baconul tăiat în cubuleţe. Ungi cu unt un vas termorezistent şi/sau aşezi hârtie de copt.
Presari uniform mazărea, broccoli şi ceapa verde. Torni peste ele compoziţia cu ouă bătute şi condimente.
Razi deasupra caşcavalul şi ornezi cu rondele de roşie şi frunzuliţe de rozmarin.
Introduci vasul în cuptorul preîncălzit, pentru 30 de minute. Gratinul poate fi servit atât rece, cât şi încălzit.
Gratin de legume cu sunca
Pofta buna!
poate iti place si:
Legume gratinate cu sos de smantana
Legume gratinate cu sos de smantana din: unt, ceapa, zahar, lapte, nucsoara, usturoi, cimbru, smantana, telina, cartofi, parmezan. Ingrediente: 50g de unt, plus extra pentru uns 2 cepe, tăiate în jumătăţi şi feliate subţire 1 linguriţă de zahăr 500ml de lapte 1 vârf de nucşoară măcinată 2 căţei de usturoi, tocaţi 5 fire de cimbru, […]
Pofta buna!
Foarte bun gratin-ul de legume