Gratin cu legume

Printeaza

Gratin cu legume din: cartofi, conopida, morcovi, varza, ceapa verde, branza rasa, lapte, smantana, oua, sare, piper alb, nucsoara si patrunjel verde.

Ingrediente:

  • 750 g cartofi
  • 1 conopidă potrivită
  • 3 morcovi
  • 1/2 varză mica
  • 1 legătură ceapă verde
  • 100 g brânză rasă
  • 500 ml lapte
  • 250 g smântână
  • 6 ouă
  • sare
  • piper alb măcinat
  • 1 vârf cuţit de nucşoară
  • pătrunjel verde pentru decor

 

Mod de preparare:

fierb cartofii îfi coajă 20 de minute. Se lasă să se răcească, se curăţă de coajă şi se taie în felii groase.

fierb conopida desfăcută în bucheţele şi morcovii tăiaţi rondele mai grosuţe pentru 5-7 minute în apă cu sare şi se scurg.

Varza se toacă fideluţă, se fierbe în apă cu puţină sare 5 minute şi se scurgajfne.

Ceapa se toacă şi se amestecă cu legumele fierte şi cu brânza rasă. Laptele se amestecă cu smântână, se adaugă ouăle, se condimentează cu piper, sare, după gust, şi nucşoară.

Se omogenizează totul foarte bine.

Amestecul de legume se aşază într-un vas termorezistent uns şi tapetat şi se introduce în cuptorul preîncălzit pentru 10 minute, după care se adaugă compoziţia de smântână şi se lasă la copt până se rumeneşte frumos deasupra.

decorează cu pătrunjel verde si se serveste.

 

Gratin cu legume

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.