Gratin de linte cu ou
PrinteazaO reteta gratin de linte cu ou din: ceapa, unt, ulei, usturoi, linte, verdeata, cascaval, oua, piper, sare si ulei.
- 4 cepe
- 300 g unt
- 2 linguri ulei
- 5 catei de usturoi
- 1,2 linte fiarta
- 4 linguri verdeata tocata
- 180 g cascaval ras
- 8 oua
- piper
- sare
- ulei pentru forma
Mod de preparare:
Se toacă ceapa. Se încing într-o tigaie uleiul şi untul şi se căleşte ceapa. Se adaugă usturoiul pisat şi se prăjesc împreună. Se ia tigaia de pe foc şi se adaugă lintea fiartă şi verdeaţa tocată; se piperează.
In compoziţia de linte rece se înglobează 120 g caşcaval. Intr-un castron se bat 4 ouă. Se unge forma de sufleu şi se aşază lintea; se toarnă deasupra amestecul de ouă şi se repartizează restul de caşcaval.
Se încinge cuptorul la 190 °C. Se coace gratinul 20-25 min. Intre timp, se prăjesc separat, pe plită, 4 ouă ochiuri, care se vor servi deasupra lintei gratinate.
Gratin de linte cu ou
Pofta buna!