din: paine toast, cimbru, patrunjel, unt, mustar, sare, piper, carne de miel, ulei, fasole verde, cartofi, ceapa, supa de legume, vin rosu. Ingrediente: 4 felii paine toast 4 fire cimbru 4 fire patrunjel 4 linguri unt 1 lingurita mustar sare piper 600 g carne de miel (muschiulet) 4 linguri ulei […]
Gratin de miel cu pastarnac si cartofi
PrinteazaGratin de miel cu pastarnac si cartofi din: pulpa de miel, unt, usturoi, branza, cartofi, pastarnac, lapte, smantana, sare, piper.
Carnea de miel este bogată în proteine și conține vitamine și minerale importante pentru sănătate. De exemplu, este o sursă bună de vitamina B12, fier și zinc.
De asemenea, este o sursă bogată de proteine complete, care furnizează toți cei nouă aminoacizi esențiali necesari organismului uman.
Carnea de miel este, de asemenea, destul de grasă, ceea ce poate fi un lucru bun sau rău, în funcție de preferințele și nevoile nutriționale ale fiecărei persoane.
În general, carnea de miel are un conținut ridicat de grăsimi saturate și colesterol, ceea ce o face o opțiune mai puțin sănătoasă decât carnea slabă de pui sau de curcan. Cu toate acestea, atunci când este consumată cu moderație, carnea de miel poate face parte dintr-o dietă sănătoasă și echilibrată.
Ingrediente:
- 300 gr pulpa de miel gatita si maruntita
- 100 gr unt
- 2 catei usturoi, zdrobit
- 150 gr branza lancashire, rasa
- 500 gr cartofi, curatati si feliati subtire
- 500 gr pastarnac, curatat si taiat felii subtiri
- 300 ml lapte
- 150 ml smantana de gatit
- 1 praf de sare
- piper negru, dupa gust
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 180C si topiti untul intr-o tava. Amestecati branza si usturoiul.
In tava pregatita asezati un strat de cartofi, carne si pastarnac si presarati cu mixul de branza.
Apoi inca un strat de cartofi, carne si pastarnac si branza.
Bateti impreuna laptele si smantana cu un praf de sare si turnati deasupra.
Presarati un pic de piper. Dati la cuptor aproximativ 1 ora.
Serviti preparatul cald.
Pofta buna!
Muschi de miel cu fasole verde si gratin de cartofi
din: patrunjel, hasmatuchi, ceapa, cimbru, rozmarin, cartofi, bacon, usturoi, unt, paine, smantana, lapte, nucsoara, fasole verde, cascaval, muschi de miel, ulei de masline, mustar, otet, sare si piper. Ingrediente: 1 legătură pătrunjel 1 legătură hasmațuchi 1 legătură ceapa ciorii 1 legătură cimbru 1 legătură rozmarin […]
Pofta buna!