Gratin de peşte şi creveţi
PrinteazaO reteta de gratin de peste si creveti din: spanac, rosii, peste alb, busuioc, creveti, parmezan, pesmet, fulgi de ovaz si broccoli.
- 340 g spanac tanar, tocat grosier
- 400 g de rosii cuburi, din conserva (amestecate cu usturoi si ierburi aromate)
- 225 file de peste alb, taiat in fasii groase
- frunzele de la 1 legatura de busuioc, rupe in bucati
- 100 g de creveti prefierti, decorticati
- 2 linguri de parmezan, ras fin
- 2 linguri de pesmet
- 2 linguri fulgi de ovaz
- 170 g broccoli, la aburi sau fiert, pentru servit
Mod de preparare:
Se pune spanacul într-o strecurătoare mare, peste care se toarnă apă clocotită. După ce s-a răcit, se stoarce de apa în exces şi se asezonează. Se răstoarnă roşiile într-o tigaie, se asezonează şi se lasă la fiert 5 minute.
Se adaugă peştele şi se încălzeşte puţin (nu trebuie să se pătrundă complet în etapa aceasta). Se adaugă busuiocul amestecând.
Se încinge cuptorul la 220°C/gaz 7. Se împart spanacul, peştele, creveţii şi sosul de roşii în două vase mici, termorezistente. Separat, se amestecă parmezanul, pesmetul şi fulgii de ovăz, apoi se presară deasupra compoziţiei din vase.
Se dau la cuptor 20 de minute până capătă o culoare aurie. Se servesc cu broccoli.
Gratin de peşte şi creveţi
Pofta buna!