Tartine cu peste – Reteta pentru diabetici din: branza, unt, ceapa, ardei gras, peste, paine. Tartinele cu pește sunt o opțiune excelentă pentru persoanele cu diabet, oferind o sursă bogată de proteine și acizi grași omega-3, care sunt esențiali pentru sănătatea inimii și a creierului. Alegerea peștelui precum somonul, sardinele sau macroul poate oferi aceste […]
Gratin de peşte cu legume
PrinteazaGratin de peşte cu legume din: spanac, ceapa, usturoi, morcov, ardei grasi, file de peste, nucsoara, sare, piper, unt, faina, lamai, smantana, cascaval, galbenusuri si pesmet.
- 1 1/2 spanac congelat
- 2 cepe
- 3 catei de usturoi
- 1 morcov
- 3 catei de usturoi
- 1 morcov
- 2 ardei grasi asortati
- 1 kg file de peste
- nucsoara
- sare
- piper
- 50 g unt
- 50 g faina
- 2 lamai
- 300 ml smantana
- 50 g cascaval
- 4 galbenusuri
- 2 linguri unt
- 2 linguri pesmet
Mod de preparare:
Se stropeşte peştele cu lămâie şi se dă la frigider. Se încing într-o tigaie 30 g unt şi se călesc ceapa, morcovul, usturoiul şi ardeii, tăiate cubuleţe.
Se adaugă spanacul şi se lasă să scadă compoziţia; se sărează şi se piperează.
Se topesc 20 g unt, se presară făina, amestecând şi se toarnă treptat smântână.
Se lasă să se îngroaşe sosul; se adaugă suc şi coajă de lămâie, sare, piper.
Intr-un vas termorezistent uns şi tapetat cu pesmet, se pun în straturi legumele şi peştele, cu sos printre ele.
Se acoperă cu 3 linguri de sos mixat cu gălbenuşurile şi se presară caşcaval. Se coace la cuptor 30 min.
Gratin de peşte cu legume
Pofta buna!
poate iti place si:
Tartine cu peste – Reteta pentru diabetici
Pofta buna!
multumesc pentru reteta, cautam ceva deosebit si am gasit, multumesc din nou
mi-ai facut pofta 🙂