Gratin de peste

Printeaza

Gratin de peste din: ulei de masline, ceapa, fenicul, usturoi, vin, seminte de coriandru, rosii, pasta de tomate, sofran, patrunjel, file de peste, creveti, parmezan, pesmet, salata.

Ingrediente:

  • 3 linguri ulei de măsline
  • 1 ceapă mare, feliată subţire
  • 1 bulb de fenicul (aproximativ 250 g), feliat subţire
  • 3 căţei mari de usturoi, feliaţi subţire
  • 1 linguriţă cu vârf de seminţe de coriandru, uşor zdrobite
  • 150 ml de vin alb
  • 2 conserve de 400g de roşii tocate
  • 2 linguri pestă de tomate
  • un praf de şofran
  • 1 foaie de dafin
  • 1 lingură zeamă de lămâie
  • 1 legătură de pătrunjel, frunzele tocate grosier
  • 900 g file de peşte, tăiat în bucăţi
  • 350 g de creveţi mari, decorticaţi
  • 75 g de parmezan, ras fin
  • 50 g de pesmet sau firimituri mari de pâine, uscate
  • salată verde, pentru servit

Mod de preparare:

Incinge uleiul într-o cratiţă mare nonaderentă şi prăjeşte uşor ceapa, feniculul, usturoiul şi seminţele de coriandru timp de 15 minute, amestecând frecvent, până când legumele s-au înmuiat şi încep să prindă puţină culoare.

Toarnă vinul în cratiţă şi adaugă roşiile, pasta de roşii, şofranul şi foaia de dafin.

Asezonează şi dă amestecul în clocot, la foc mic. Găteşte-l 15 minute, amestecând ocazional, până se îngroaşă.

Incinge cuptorul la 200°C. Adaugă zeama de lămâie şi pătrunjelul în sosul de roşii, urmată de bucăţile de peşte crud şi creveţii şi amestecă bine.

Acoperă şi fierbe la foc mic timp de 4-5 minute sau până când peştele este aproape gata.

Amestecă de două ori pe măsură ce peştele se găteşte, având grijă ca bucăţile să nu se rupă.

Transferă amestecul fierbinte de roşii şi peşte în 6 vase termorezistente de circa 350 ml.

Amestecă parmezanul cu pesmetul, pătrunjelul rămas şi puţin piper negru, apoi presară amestecul deasupra fiecărei porţii.

Transferă tăvile mici într-o altă tavă şi coace-le 20 de minute sau până când sunt arămii şi clocotesc.

Serveşte-le cu salată verde.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Reteta zilei: Peste gratinat pe pat de spanac

Peste gratinat pe pat de spanac din: peste alb, spanac, usturoi, unt, sare, piper, sos de smantana. Ingrediente:  700 g de pește alb 1 kg spanac proaspat 2 catei de usturoi 20 g unt sare si piper sos de smantana       Mod de preparare: Se spală spanacul și se usuca. Se taie usturoiul […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.